“PERFORMANCE” AL JUANDE

      Comentarios desactivados en “PERFORMANCE” AL JUANDE

“PERFORMANCE” A L’IES JUAN DE GARAY DE VALÈNCIA

L’alumnat de 2n A d’ESO ha participat en un projecte oferit per l’Ajuntament de València, dintre de les “Residències Artístiques”. El projecte ha estat dirigit per l’artista d’Arts Plàstiques i Dramatització Elisa M. Matallín.  

Al llarg del segon trimestre del present curs 2019-20 l’alumnat del grup esmentat han estat descobrint què és una ‘performance’ durant tres hores de classe a la setmana, sempre amb el vistiplau dels pares i de les mares, així com del professorat del grup, que han cedit les hores per portar endavant l’activitat. 

Però, com podríem explicar què és una ‘performance’? Doncs és una activitat que fa possible viure l’experiència de la creació artística a través d’accions realitzades amb el cos i objectes en l’espai. 

Durant les sessions es va treballar el cos i l’expressió a través de dinàmiques procedents de les arts escèniques, i més específicament del ‘Teatre de l’Oprimit’. Aquestes dinàmiques van encaminades a ajudar a expresar-se i poder mostrar als espais públics les seues creacions. 

Els temes es van extraure de la reflexió i el diàleg grupal a partir d’una sèrie de manifestacions, com la lectura del poema “NO TE DETENGAS” de Walt Whitman, que van servir com a detonants per despertar el pensament crític a través del diàleg.

En grups reduïts van trobar metàfores susceptibles de representar els temes i arguments que van sorgir. 

Finalment , aquestes metàfores van dur-se a l’acció i van ser convertides en ‘performances’ artístiques.

El resultat ha estat molt satisfactori, com podreu veure al vídeo resultant, projecte que permet una vegada més donar sentit a l’aprenentatge del nostre alumnat amb un treball col.lectiu i integrador.